Україна з 1 червня вводить сезонні обмеження для вантажівок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна з 1 червня вводить сезонні обмеження для вантажівок

Казна та Політика
1516
З 1 червня 2020 року буде обмежено рух транспортних засобів вагою понад 24 тонни по дорогах державного значення в денну пору доби та за температури вище +28 °С.
Про це повідомляє пресслужба Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодору).
“Дотримання водіями вантажних транспортних засобів вагових параметрів та вимог дорожніх знаків контролюватиметься територіальними підрозділами Укртрансбезпеки та відповідними обласними підрозділами Національної поліції України”, – йдеться в повідомленні.
Які обмеження вводяться:
  • з 01 червня 2020 року в денну пору доби обмежується рух автомобільними дорогами загального користування державного значення великовагових транспортних засобів фактичною масою понад 24 тони і навантаженням на вісь понад 7 тонн.
Обмеження не застосовуються до:
  • транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.
Причини обмежень. Державне агентство автомобільних доріг України застосовує обмеження з метою зменшення руйнувань асфальтобетонного покриття доріг при температурних показниках повітря вище +28 °С.
До відома водіїв:
  • на автомобільних дорогах загального користування державного значення встановлено відповідні заборонні дорожні знаки та інформаційні щити;
  • для тимчасової стоянки транспортних засобів використовуються 982 майданчики в смугах відведення автомобільних доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу;
  • про застосування зазначених обмежень та місць розміщення тимчасових майданчиків поінформовано зацікавлені центральні органи виконавчої влади та асоціації автомобільних перевізників.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас