Класичного рейдерства зараз значно менше, ніж два-три роки тому - Малюська — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Класичного рейдерства зараз значно менше, ніж два-три роки тому - Малюська

Фондовий ринок
239
Міністр юстиції Денис Малюська наголошує, що зараз класичного рейдерства в Україні значно менше в порівнянні з 2017–2018 роками чи початком 2019-го.
Про це він заявив в інтерв’ю виданню mind.ua.
«Статистика ненадійна, бо обставини, за яких функціонує система оскарження реєстраційних рішень, істотно змінилася. Якщо відслідковувати те, що відбувається всередині системи реєстрації, то класичного рейдерства нині значно менше у порівнянні з 2017–2018 роками чи початком 2019 року. Звісно, медійний галас щодо так званих рейдерських атак є, і нерідко це корпоративні конфлікти чи конфлікти членів ОСББ. А щоб хтось сторонній напав на бізнес і забрав корпоративні права у власників – такого зараз майже немає. У більшості випадків – це оргконфлікти, які існуватимуть завжди», – розповів міністр.
За його словами, раніше комісія, що розглядає відповідні скарги, мала репутацію надкорумпованої структури, а «зараз комісія хабарів не бере – і все більше людей хочуть подати туди скаргу».
«Тому може видатися, що активність рейдерів зросла, оскільки зросла кількість скарг. До того ж ми перестали відмовляти в прийнятті скарг за формальними недоліками – на кшталт неналежно завірених копій», – зазначив Малюська.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас