Пандемія створює підґрунтя для наступної фінансової кризи - ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пандемія створює підґрунтя для наступної фінансової кризи - ЄЦБ

Світ
924
Пандемія коронавірусу в Європі посилила фінансову вразливість, породивши загрозу нових криз в майбутньому на тлі зростання рівня боргу і проблем банків.
Про це повідомив Європейський центральний банк, пише Reuters.
Економіка єврозони, як очікується, скоротиться приблизно на 10% в цьому році, і уряди прийняли ряд заходів, щоб обмежити шкоду, але є більш довгострокові наслідки, і деякі країни можуть зазнавати труднощів з виплатою боргів, що збільшує ризик їх виходу з єврозони, додав ЄЦБ.
Компанії з високим рівнем боргу також можуть не впоратися, в той час як наднизька рентабельність банків і зростання ризику корекції ринку нерухомості роблять свій внесок в спектр потенційних проблем, йдеться в звіті ЄЦБ про фінансову стабільність.
“Незважаючи на те, що темпи поширення інфекції падають у багатьох країнах, вплив на економіку і ринки збільшив вразливість для фінансової стабільності єврозони”, – йдеться в повідомленні ЄЦБ.
Сукупний державний борг країн єврозони в цьому році може перевищити 100% ВВП, що значно вище рівня боргової кризи, і може наблизитися до 160% в Італії, яка вже стикається зі зростанням ставок ринку на те, що країні доведеться покинути єврозону.
“Якщо заходи, прийняті на національному або європейському рівні, будуть визнані недостатніми для збереження прийнятності боргу, ринкова оцінка ризику деномінації може ще більше зрости”, – додав ЄЦБ.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас