Amazon веде переговори про купівлю розробника безпілотних автомобілів Zoox — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon веде переговори про купівлю розробника безпілотних автомобілів Zoox

Фондовий ринок
214
Найбільший у світі інтернет-рітейлер Amazon.com Inc. веде переговори про купівлю стартапу Zoox Inc., що дозволить компанії розширити присутність на ринку технологій безпілотного водіння.
Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на поінформовані джерела.
Компанії обговорюють угоду, в рамках якої Amazon може заплатити за купівлю Zoox менш ніж $3,2 млрд – у стільки компанія була оцінена в ході раунду залучення фінансування в 2018 році.
Компаніям може знадобитися кілька тижнів на обговорення угоди, при цьому на поточний момент немає гарантій, що переговори призведуть до укладення угоди, зазначило одне з джерел.
Zoox, заснована в 2014 році, займається розробкою обладнання та програмного забезпечення для створення керованих комп’ютером електротаксі, для виклику яких потрібно буде використовувати мобільний додаток.
Amazon кілька років тому створила команду, що спеціалізується на технології безпілотного водіння, що частково пов’язано з бажанням доставляти більшу кількість товарів самостійно. Рітейлер здійснив низку інвестицій в галузь, в тому числі взявши участь в раунді фінансування компанії Aurora Innovation Inc. у розмірі $530 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас