Україна може стати реципієнтом "переїзду" європейських компаній — представник ЄБРР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може стати реципієнтом "переїзду" європейських компаній — представник ЄБРР

Казна та Політика
1690
ВВП країн Східної Європи та Кавказу за підсумками 2020 року впаде у середньому на 4,5% і зросте рівно на такий же показник у наступному році.
Про це заявив Маттео Патроне, Директор ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу під час онлайн-дискусії у рамках спецпроєкту #інсайтиКМЕФ.
Щодо України Патроне більш оптимістичний — економіка у 2021 році може зрости більш ніж на 5%.
Обсяг кредитних та інвестиційних програм ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу у 2020-2021 роках складе 20-22 млрд євро. У 2020 році ЄБРР планує надати Україні 1 млрд євро. Пріоритетом для ЄБРР є підтримка ліквідності приватного сектору та інфраструктурні проєкти.
Макроекономічна стабільність в Україні, на думку Патроне, збережена внаслідок реформування банківського сектору у попередні роки, а продовження співпраці з МВФ, для чого Україна виконала всі умови, є позитивним сигналом для ринку. Патроне привітав нещодавнє прийняття парламентом України законопроєкту №2571-д про вдосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, що є підтвердженням курсу реформ.
Криза функціонування ланцюгів постачання, що викликана епідемією коронавірусу, може стати для урядів країн Східної Європи відмінною можливістю локалізувати виробництва у себе.
“Світло в кінці тунелю є, і ми це бачимо, оскільки на ринку є ліквідність, у секторі приватних інвестиційних фондів є резерви, в тому числі на наших ринках, тож криза ланцюга поставок може стати джерелом нових можливостей для ряду країн у Східній Європі, включаючи Україну, беручи до уваги, який надзвичайно потужний тут людський капітал. Отже, багато європейських компаній розмірковують над перенесенням своїх виробничих інфраструктур зі Далекого Сходу до Європи, і Україна цілком може стати реципієнтом такого “переїзду”, якщо, звісно, інвестиційний клімат і надалі покращуватиметься”, – зазначив Патроне.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас