Експерт розповів, як конфлікт між США і Китаєм зачепить Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, як конфлікт між США і Китаєм зачепить Україну

Казна та Політика
1480
Американо-китайський конфлікт все ж зачепить Україну, але на більш глобальному рівні. Йдеться про порушення основоположних принципів світового порядку, до яких апелює Україна.
Експерт з питань міжнародної політики Українського інституту майбутнього Ілія Куса вважає, що Україна в цьому плані вразлива відразу за двома параметрами. По-перше, через невелику політичну і торгово-економічну вагу країна перебуває на периферії світових відносин, до того ж поводиться досить пасивно. Це яскраво проявилося в тому, як війна на Донбасі з часом йде зі світового порядку денного, особливо на тлі загострення інших світових проблем. По-друге, Київ не зміг вибудувати повноцінних відносин ні з США, ні з Китаєм.
“Поки обидва гіганти борються між собою, ми не можемо зайняти чиюсь позицію, боячись порушити баланс. Але при цьому ми і не вміємо нормально балансувати, немає для цього ні ресурсів, ні кадрів, ні політичної волі”, – сказав Куса.
Як він заявив, влада України зараз реагує на конфліктні ситуації, нічого не коментуючи і не роблячи. За його словами, в нинішній обстановці це, можливо, не найгірший варіант. Хоча боротьба двох світових гігантів теоретично може обернутися і на благо України. Наприклад, якщо Китай вирішить зробити упор на європейський ринок або західні країни почнуть активно переносити сюди свої виробництва.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас