Китай витратив на підтримку економіки $826 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай витратив на підтримку економіки $826 млрд

Світ
241
Народний банк Китаю (НБК, Центробанк країни) вживе додаткових заходів для підтримки бізнесу, що намагається впоратися з наслідками епідемії коронавірусної інфекції COVID-19.
Про це заявив голова НБК І Ган.
Зокрема, НБК надасть малому бізнесу відстрочку платежів за кредитами, розширить систему держгарантій за позиками, а також допоможе невеликим компаніям з випуском облігацій.
Відповідаючи на питання китайських ЗМІ про масштаб стимулів, вжитих у КНР, в порівнянні з іншими великими економіками світу, І Ган відповів, що Пекін спрямував на заходи підтримки економіки в цілому близько 5,9 трлн юанів ($826,7 млрд) за рахунок вливань у фінансову систему і стимулювання видачі банками дешевих кредитів.
За його словами, китайські банки пролонгували кредити малому бізнесу на суму понад 1,2 трлн юанів.
Обсяг ВВП Китаю в першому кварталі 2020 року впав вперше більш ніж за 40 років на тлі кризи, викликаної коронавірусом, – на 6,8% в річному вираженні.
Минулого тижня прем’єр Держради КНР Лі Кецян заявив, що влада країни не стане встановлювати цільовий показник для темпів зростання ВВП на 2020 рік через наслідки епідемії для економіки країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас