Мінекономіки відклало ухвалення рішення щодо акцизів і квот на скраплений газ і дизпаливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки відклало ухвалення рішення щодо акцизів і квот на скраплений газ і дизпаливо

Енергетика
470
Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі зняла з порядку денного розгляд питання про додаткові акцизи і квоти на скраплений газ і дизельне паливо.
За словами Міністерства, рішення потребує доопрацювання і буде включено до порядку денного наступного засідання комісії.
Раніше підконтрольні Коломойському “Укртатнафта” і “Укрнафта” (а також “Укргазвидобування”) подали спільну заяву в Міністерство економіки – вони вимагають ввести мито на імпорт ДП і СГ з РФ. Компанії Коломойського хочуть, щоб ввели імпортні мита в розмірі 8,46% цього року, з подальшим збільшенням щороку – до 25,4% з 2024 року.
На думку президента нафтогазової асоціації України Нелі Привалової, введення мита на імпортоване дизпаливо призведе до зростання цін для споживачів.
“Введення мит, за експертними оцінками, безумовно, призведе до збільшення роздрібних цін для кінцевих споживачів. Оскільки мита ляжуть в собівартість готових нафтопродуктів, відповідно, будуть збільшувати роздрібну ціну для кінцевих споживачів”, – сказала Привалова.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас