ПриватБанк звернувся за переглядом справ А-Банку та ФК «Динамо Київ» й прагне повернути сотні мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк звернувся за переглядом справ А-Банку та ФК «Динамо Київ» й прагне повернути сотні мільйонів гривень

Особисті фінанси
94
22 травня ПриватБанк звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва та Шостого апеляційного адміністративного суду із двома заявами. Це заяви про перегляд за новими обставинами постанов суду у справах за позовами АТ «А-Банк» та ТОВ «ФК «Динамо «Київ», які належать родині Суркісів. Згідно цим постановам з ПриватБанку було стягнуто майже 407 млн грн ще у 2018 р.
Підставою для подачі заяв стало встановлення ПриватБанком обставини, що сам пан Ігор Суркіс підтвердив свою спільну власність з колишнім акціонером ПриватБанку паном Ігорем Коломойським у медіагрупі «1+1». Таке підтвердження міститься в позові пана Суркіса, що був поданий співвласником А-Банку наприкінці минулого року до суду в Лондоні. Це є однією з підстав для висновку про його пов’язаність з ПриватБанком.
Обставина володіння і розпорядження часткою в телеканалі «1+1» спростовувалась і спростовується паном Суркісом та пов’язаними з родиною Суркісів компаніями в Україні. Українські суди задовольнили позови А-Банку та ФК «Динамо «Київ», серед іншого, на підставі висновку про відсутність у пана Суркіса права власності на частку у медіагрупі «1+1».
ПриватБанк вважає, що рішення у справах А-Банку та ФК “Динамо Київ” мають бути переглянуті за нововиявленими обставинами. Також за цими обставинами має бути підтверджено законність визначення пана Ігоря Суркіса пов’язаною з ПриватБанком особою.
Нагадаємо, що 15 червня 2020 року Велика Палата Верховного Суду продовжить розгляд справи за позовом родини Суркісів про скасування рішення НБУ щодо визначення членів сім’ї Суркісів пов’язаними з ПриватБанком особами та про визнання нечинними договорів обміну їх депозитів обсягом 1 млрд грн на акції додаткової емісії ПриватБанку під час націоналізації (bail-in).
За матеріалами:
ПриватБанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас