Ринок вакансій: вихід з карантину (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок вакансій: вихід з карантину (інфографіка)

Особисті фінанси
1408
Український бізнес починає виходити з карантину. За період карантину найбільш кризовим виявився шостий тиждень. З цього часу показники українського бізнесу починають зростати.
Так 12 березня на сайті Work.ua було опубліковано 54 тисячі вакансій. До кінця квітня кількість активних вакансій скоротилася більше ніж вдвічі, на 26 квітня на сайті було лише 22,8 тисячі вакансій.
Про це пише Опендатабот.
З квітня кількість активних вакансій почала збільшуватися. Нині на Work.ua 31,9 тисячі активних вакансій.
«Якщо не трапиться повторних криз, то з 4 кварталу цього року може початися зростання. А через рік у нас є шанс, що ринок праці зможе плавно повернутися до стану початку 2020 року», — каже Артур Міхно, засновник Work.ua.
Ринок вакансій: вихід з карантину (інфографіка)
ІТ-спеціалісти. 12 березня на сервісі пошуку роботи для ІТ-спеціалістів Djinni було опубліковано 7,3 тисячі активних вакансії. За перші кілька тижнів кількість вакансій скоротилася майже вдвічі. На 5 квітня на сайті було 4 216 вакансій.
Ринок вакансій: вихід з карантину (інфографіка)
З цього часу кількість активних вакансій на Djinni зросла на тисячу. І далі лишається майже стабільною. Зараз на сайті опубліковано 5 421 вакансію.

Довідка Finance.ua:

  • Коронакриза стала серйозним викликом для сфери зайнятості. В Україні відбулося суттєве зменшення кількості вакансій з одночасним зростанням кількості безробітних. Це підвищило конкуренцію за робочі місця (у нашій державі на одну вакансію претендують приблизно 10 безробітних).
  • За період карантину в базі даних державної служби зайнятості налічувалося 112 тис. вакансій, що на 55% менше, ніж за відповідний період минулого року.
  • Станом на 20 травня 2020 р. – 51 тис. одиниць (на 40% менше, ніж станом на відповідну дату минулого року). Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив 7 тис. грн.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас