З початку року за "зеленим тарифом" сплачено майже 6 мільярдів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку року за "зеленим тарифом" сплачено майже 6 мільярдів гривень

Енергетика
757
ДП “Гарантований покупець” станом на 22 травня сплатив за “зеленим тарифом” понад 5,7 млрд грн. Підприємство повністю розрахувалося лише за січень і лютий через борги з боку “Укренерго” (13,3 млрд грн). Про це повідомляє прес-служба підприємства.
З початку року ДП “Гарантований покупець” придбало у виробників електроенергії за “зеленим” тарифом близько 3470 МВт/год електроенергії.
“Укренерго” (основне джерело коштів для виконання зобов’язань перед виробниками) порушує порядок оплати послуг “Гарантованого покупця” з початку 2020 року. Загальний борг НЕК “Укренерго” наразы становить 13,3 млрд грн, з яких: 0,4 млрд грн – за січень; 2,6 млрд грн – за лютий; 3,0 млрд грн – за березень; 5,9 млрд грн – за квітень; 1,4 млрд грн – за травень.
“Зелений тариф” – причина подорожчання на 25% тарифів на електроенергію, яке в основному торкнеться середніх і малих підприємств, підключених до мереж обленерго. Підвищення тарифу з боку обленерго і “Укренерго”, в свою чергу, відбулося через те, що у них відібрали пільги.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас