В яких галузях найбільший попит на оренду офісів (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В яких галузях найбільший попит на оренду офісів (інфографіка)

Особисті фінанси
901
У першому кварталі 2020 року обсяг нової пропозиції на ринку офісної нерухомості в Києві склав 7 500 кв. м (це всього лише 15% від показника першого кварталу 2019 року).
Про це свідчать результати дослідження компанії Cushman & Wakefield.
За перші три місяці поточного року здано в оренду 7 900 кв. м офісних приміщень (на 80% менше, ніж за аналогічний період 2019 року). Майже третина укладених договорів оренди – попередні, тобто приміщення ще перебувають на стадії будівництва. Це свідчить про те, що на ринку існує незадоволений попит.
Які компанії мають великий попит на офіси. Драйверами попиту залишаються компанії, що працюють у сфері інформаційних технологій. Їх частка в загальному обсязі угод склала 48% в 2019 році і 42% в першому кварталі 2020 року.
В яких галузях найбільший попит на оренду офісів (інфографіка)
На другому місці перебувають компанії, що надають бізнес-послуги. Їх частка зросла більш ніж в 2 рази в порівнянні з 2019 роком.
Частка орендарів, зайнятих в промисловості, до початку 2020 року різко скоротилася в порівнянні з 2019 роком, що може відображати вплив кризи на цю сферу діяльності.

Довідка Finance.ua:

  • Найбільш відчутні наслідки кризи для орендодавців пов’язані з тим, що орендарі переглядають свої плани розвитку, в результаті чого збільшується період простою вільних приміщень.
  • Міністерство охорони здоров’я розробило список дій, щоб попередити поширення коронавірусу на робочих місцях в офісах.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас