У Каліфорнії реалізується великий проєкт батарей як частина енергетичного переходу штату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Каліфорнії реалізується великий проєкт батарей як частина енергетичного переходу штату

Енергетика
662
Фінська компанія Wärtsilä розробляє і встановлює для одного з виробників зеленої енергії у Каліфорнії систему накопичення потужністю 70 МВт, підключену безпосередньо в електромережу.
Про це повідомляє пресслужба компанії Wärtsilä.
“Проєкт допоможе системному оператору CAISO (California Independent System Operator) в забезпеченні надійного електропостачання та інтеграції ВДЕ. А інвестор бачить економічну доцільність у тому, що крім оптимізації використання вітрової енергії накопичувачі дозволять брати участь у ринках допоміжних послуг, внутрішньодобовому і на добу наперед”, – ідеться в повідомленні.
Проєкт містить контейнерне рішення GridSolv та вдосконалене програмне забезпечення для управління енергією GEMS компанії Wärtsilä. Накопичувачі розташовуються безпосередньо біля вітрових турбін на діючій вітроелектростанції в Каліфорнії, енергію яких вони акумулюватимуть (на фото).
У новому проєкті встановлюються батареї з новою літій-залізо-фосфатною технологією. Наукові досягнення у хімії відкрили нові можливості і створили найкраще на сьогодні джерело живлення для пристроїв зі значним енергоспоживанням.
Використання літій-залізо-фосфатної технології робить акумулятори надійними та безпечними. Вони мають високу хімічну стійкість і не піддаються термічному витіканню – це означає, що батарея залишається холодною за більш високих температур, не загориться і не вибухне від надмірного заряджання. По-друге, такі батареї довговічні і витривалі, оскільки утримують заряд впродовж значного періоду часу, щоб потім забезпечити стабільний струм. По-третє, батареї досить легко піддаються утилізації, і за дотримання технології підприємствами, які цим займаються, є цілковито нетоксичними. У поєднанні з іншими, звичайними заходами безпеки така система накопичення є значно надійнішою.
Технологічна і бізнес-задача цього проєкту:
  • інтеграція надлишкової енергії, виробленої вітровою електростанцією;
  • максимізація дохідності й повернення інвестицій за рахунок оптимізації потоку енергії та участі у ринку допоміжних послуг;
  • можливість купувати електроенергію на ринку, коли вона дешевша, і продавати знову на ринок, коли ціна зростає.
“Виконання цих задач уможливлюється програмним забезпеченням GEMS, яке управляє ефективним накопиченням і зберіганням електроенергії та з’єднує майданчик з енергоринком Каліфорнії”, – зазначають у компанії.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас