На ринку смартфонів в 2020 році очікується 15% спад через коронавірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ринку смартфонів в 2020 році очікується 15% спад через коронавірус

Фондовий ринок
265
Аналітики DigiTimes Research прогнозують, що поставки смартфонів в глобальному масштабі в нинішньому році серйозно скоротяться. Причина – поширення коронавірусу, через який постраждали виробництва електроніки і вимушено закрилися роздрібні магазини.
За оцінками, минулого року по всьому світу було відвантажено приблизно 1,36 млрд «розумних» мобільних телефонів. У поточному році, за прогнозами DigiTimes Research, пандемія спровокує 15,4% падіння ринку. В результаті поставки знизяться до 1,15 млрд штук.
Слабкий попит серед кінцевих споживачів підірве ODM-постачання смартфонів. За підсумками року тут очікується 13,6% скорочення. Обсяг сегмента в кількісному вираженні складе 260 млн штук.
Дещо згладити негативний ефект від коронавірусу на ринку смартфонів допоможе розвиток мобільних мереж п’ятого покоління, який стимулює придбання нових 5G-апаратів користувачами. Однак в цілому галузь стільникових апаратів очікують далеко не найкращі часи.
Додамо, що коронавірус інфікував вже понад 5,2 млн осіб по всьому світу. Кількість смертельних випадків становить близько 335 тис.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас