Третина українців живуть у місті без гарячої води (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Третина українців живуть у місті без гарячої води (інфографіка)

Особисті фінанси
1782
Під час карантину, який вдарив по ринку праці, ЮНІСЕФ з’ясував, скільки українців провели його в найбільш некомфортних умовах.
У дослідженні, яке інспірував Фонд, сказано, що постійне перебування вдома, необхідність перейти на дистанційну форму роботи і навчання, в деяких випадках зменшення доходів можуть стати випробуваннями для будь-якої сім’ї. Існує чимало доказів, що в таких умовах зростає стрес, підвищується рівень насильства, зокрема щодо жінок і дітей.
“При цьому нерівність житлових умов робить певні групи населення особливо вразливими під час загальнонаціонального карантину”, – кажуть дослідники.
Аналіз показав, що існує значна нерівність умов проживання (наявність водопроводу, каналізації та гарячого водопостачання) між 10% найбагатших і 10% найбідніших.
Третина українців живуть у місті без гарячої води (інфографіка)
Також нерівність житлових умов відзначається в розрізі місто-село. 67,5% жителів великих міст відзначили наявність гарячого водопостачання, в сільській місцевості таких виявилося лише 19,2%.
Аналіз обмежень серед сімей з дітьми підтвердив значну нерівність у доступі до зручностей між жителями міст і сіл. Так, 33,4% сімей з дітьми в сільській місцевості вказали на відсутність в домогосподарстві водопроводу у зв’язку з нестачею коштів, 35,1% не мають ванни або душової кімнати всередині житла, а 43,8% – туалету всередині житла.
Серед усіх українських домогосподарств ці показники приблизно вдвічі нижчі. Житлоплоща з достатньою кількістю кімнат є запорукою ефективної дистанційної роботи батьків і якісного навчання.
У складних умовах під час карантину опинилися сім’ї з дітьми, особливо сім’ї з трьома і більше дітьми. Серед багатодітних сімей більше половини проживають в квартирах, площа яких не перевищує 40 м2.
Третина українців живуть у місті без гарячої води (інфографіка)
Кожна десята дитина в містах страждає від вкрай недостатньої житлової площі (менше ніж 5 м2 на людину). Особливо вразливими є міські сім’ї з дітьми до шести років: серед цієї категорії 12,2% сімей живуть в умовах, за яких житлова площа не перевищує 5 м2 на людину.

Довідка Finance.ua:

  • У Києві з 19 травня розпочався другий етап планового відключення гарячої води.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас