Microsoft випустила менеджер пакетів Windows Package Manager — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft випустила менеджер пакетів Windows Package Manager

Фондовий ринок
543
Корпорація Microsoft анонсувала новий менеджер пакетів – Windows Package Manager. Цей інструмент дозволяє користувачам Windows встановлювати свої додатки за допомогою простої команди. В основному, він орієнтований на розробників, але інші користувачі теж можуть працювати з ним, якщо їх не бентежить командний рядок.
Багато користувачів у процесі чистки системи або налаштування нового комп’ютера змушені шукати, завантажувати і встановлювати потрібні програми. Windows Package Manager покликаний полегшити цей процес. За допомогою сценаріїв можна встановлювати додатки з командного рядка, минаючи етапи пошуку і завантаження вручну.
Магазин додатків Windows Store так і не став єдиним місцем, звідки можна було б встановити всі потрібні для роботи програми. Тому багато досвідчених користувачів вважають за краще використовувати менеджери пакетів, такі як Chocolatey, або вручну завантажувати додатки з інтернету. З Windows Package Manager завдання спроститься завдяки встановленню додатків з репозиторію. Наприклад, в його командному рядку можна ввести команду «winget install Steam», після чого в системі буде встановлена ​​остання версія клієнта Valve Steam. Хоча клієнт Steam так і не представлений в Windows Store, як і ряд інших популярних програм (Zoom, WinRAR, Logitech Harmony Remote і ін.), він доступний через winget. Користувачу не потрібно шукати сайт Steam, шукати на сайті розділ завантажень, завантажувати інсталяційний файл на комп’ютер і тільки після цього встановлювати. Менеджер пакетів усуває необхідність такої тривалої процедури встановлення.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас