Apple та Google запустили технологію, яка дозволить відстежувати інфікованих COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple та Google запустили технологію, яка дозволить відстежувати інфікованих COVID-19

Фондовий ринок
394
Технологічні гіганти Apple та Google оголосили про запуск технології, яка допоможе урядам країн світу стежити за поширенням нової коронавірусної інфекції через додатки, що повідомляють користувачів про те, що вони контактували із зараженими. Про це повідомляє Forbes.
Як відомо, технологія є протоколом для додатків, що визначають близькість людей одне до одного за допомогою сигналів Bluetooth. Коли два користувачі опиняються поряд, їхні смартфони обмінюються «ключами» – спеціальними цифровими кодами. Користувач додатку, що отримав позитивний результат тесту на коронавірус, може вибрати можливість повідомити про це владі через додаток, а потім передати «ключі» тих, з ким він недавно контактував. Додаток повідомить цих людей про те, що вони могли заразитися. Влада також зможе зв’язатися з користувачем, використовуючи контактну інформацію, яку він може ввести в додатку.
Як очікується, ця технологія буде використовуватися на додачу до стандартних заходів з відстеження контактів. Для ефективної роботи додатків може знадобитися, щоб ними від спочатку користувалися багато людей.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас