У Києві начальниця відділення держбанку обікрала клієнтів на понад мільйон гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві начальниця відділення держбанку обікрала клієнтів на понад мільйон гривень

Кримінал
2994
Правоохоронці повідомили про підозру начальниці центрального відділення державного банку в Києві. Жінка за допомогою підлеглих працівників незаконно заволоділа коштами клієнтів у сумі понад 1 млн гривень.
Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва.
“Київською місцевою прокуратурою № 1 повідомлено про підозру начальнику центрального відділення державного банку у місті Києві у заволодінні коштами громадян у сумі понад 1 млн гривень”, – ідеться в повідомленні.
За даними слідства, підозрювана, перебуваючи на посаді керівника центрального відділення державного банку, шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою з іншими працівниками відділення, незаконно заволоділа грошовими коштами клієнтів банку.
Спільники фігурантки, використовуючи чужий логін і пароль, отримали доступ до автоматизованої банківської системи та без відома клієнтів банку змінювали інформацію, яка обробляється в системі. В результаті зловмисники створювали офіційні банківські документи і проводили фіктивні операції із зняття готівки з карткових рахунків потерпілих. Після цього гроші передавалися начальниці відділення, яка розпоряджалась ними на власний розсуд.
Потерпілими визнано 19 осіб, яким спричинено матеріальну шкоду у сумі понад 1 млн гривень.
Наразі перевіряється інформація щодо заволодіння підозрюваною ще 9 млн гривень коштів клієнтів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас