Банк "Південний" залучив 300 млн грн рефінансування для кредитної підтримки економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк "Південний" залучив 300 млн грн рефінансування для кредитної підтримки економіки

Особисті фінанси
20
8 травня 2020 року Акціонерний банк «Південний» взяв участь у першому тендері Національного банку України з надання довгострокового рефінансування. Банк отримав 300 млн грн терміном на 5 років під заставу облігацій внутрішньої державної позики.
Незважаючи на відсутність потреби в додаткових гривневих ресурсах завдяки великому запасу ліквідності, «Південний» вирішив залучити довгостроковий ресурс від Нацбанку для кредитування реального сектору економіки.
«Завдяки цьому ми запропонуємо ринку новий кредитний продукт, вартість якого буде залежати від зміни облікової ставки. Впевнений, що доступ до такого інструменту довгострокового фінансування від НБУ матиме велику популярність. В умовах зменшення в банківській системі кредитів в іноземній валюті це унікальна можливість використовувати наявні вільні кошти в іноземній валюті для кредитування реального сектору економіки в національній валюті», – коментує заступник голови правління банку «Південний» Максим Цимбал.
Нагадаємо, чистий прибуток банку «Південний» за підсумками 2019 року склав 300 млн грн, що на 9,5 % більше аналогічного показника минулого року. З 2019 року згідно з рішенням НБУ банк «Південний» віднесено до категорії системно важливих банків України.
За матеріалами:
Південний
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас