Ставки за гривневими кредитами бізнесу подешевшали до найнижчого рівня у цьому році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ставки за гривневими кредитами бізнесу подешевшали до найнижчого рівня у цьому році

Кредит&Депозит
679
Ставки за гривневими кредитами бізнесу подешевшали до найнижчого у 2020 році рівня.
Про це свідчать дані щотижневого огляду НБУ.
“За тиждень, що закінчився 15 травня, гривневі кошти населення в цілому зменшилися на 1.0% після зростання на 3.3% за попередній тиждень. Протягом звітного тижня строкові гривневі депозити зменшилися на 0.1%, а валютні кошти зросли на 0.1% у доларовому еквіваленті, темпи скорочення строкових валютних депозитів продовжують уповільнюватися”, – йдеться в огляді.
Також обсяги строкових гривневих депозитів та валютних коштів населення в банках з кінця квітня майже не змінились, а гривневі вклади населення взагалі вже декілька тижнів перевищують рівень, що спостерігався до початку відпливу в березні. Темпи відпливу валютних коштів з банків нижчі, ніж під час криз 2008 та 2014 років.
“Продовжують знижуватись ставки за гривневими депозитами та кредитами. Зокрема, від початку квітня вартість нових строкових гривневих вкладів знизилася, найпомітніше за короткостроковими депозитами. Ставки за гривневими кредитами бізнесу подешевшали до найнижчого у 2020 році рівня”, – зазначається в огляді.
Окрім того, понад 93% банкоматів та 84% відділень банків працюють в штатному режимі, банки продовжують виконувати зобов’язання перед клієнтами.

Довідка Finance.ua:

  • Українські банки констатують зменшення попиту на кредити зі сторони населення та бізнесу, встановлення більш жорстких стандартів кредитування та зростання запитів на реструктуризацію від підприємств-позичальників.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції по кредитах в Україні. Щоб допомогти вам з вибором кредиту, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам кредитний продукт.

Помічник по кредитах

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас