Більше половини польських компаній не готові до автоматизації бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більше половини польських компаній не готові до автоматизації бізнесу

Світ
783
Епідемія коронавірусу поставила підприємців перед необхідністю більш швидкої роботизації та автоматизації, до якої виявилися не готові 68% компаній.
Про це повідомляє видання «Rzeczpospolita».
Тільки кожен четвертий роботодавець заявляє, що здатний впоратися з проблемою, – випливає з дослідження «Барометр польського ринку праці», підготовленого польською Державною службою зайнятості.
З дослідження випливає, що ще в лютому цього року 74% компаній в Польщі заявили, що не мають наміру впроваджувати автоматизацію, а ще 17% це не планували тоді, але не відкидали такої можливості в майбутньому.
На початку року тільки кожне десяте підприємство перебувало в процесі прийняття рішень, пов’язаних з автоматизацією або робототехнікою.
Експерти вважають, що епідемія, ймовірно, допоможе подолати цю поведінку щодо цифрової трансформації, і наслідки цієї кризи для багатьох компаній стануть стимулом думати про сучасні рішення, які допомагають підвищити продуктивність, не вимагаючи збільшення зайнятості.
«Автоматизація ділиться на два основні типи: промислову, де машини виконують ручну роботу за людей. І офісну, де комп’ютерна програма, яка називається роботом, може автоматизувати до 30% адміністративних завдань. Незалежно від призначення, зараз у Польщі робототехніка впроваджується в основному для скорочення необхідності створення нових робочих місць, а не для звільнення співробітників», – коментує Петро Балвеж, віце-президент компанії Abile Consulting.
На його думку, в перспективі 10-15 років розвиток автоматизації призведе до необхідності підвищення кваліфікації працівників. Це пов’язано з тим, що роботи візьмуть на себе частину некваліфікованих робіт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас