У Польщі через карантин істотно знизилася кількість виданих кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі через карантин істотно знизилася кількість виданих кредитів

Кредит&Депозит
232
У найближчі місяці банки Польщі будуть обережні, як і їхні клієнти, тому відновлення колишніх темпів кредитування чекати поки що не варто.
Про це пишуть польські ЗМІ.
Так, кількість наданих лімітів і кредитних карток у квітні скоротилася в річному обчисленні приблизно на 68%, споживчих кредитів – на 48%, а іпотек – на 23%, випливає з даних Бюро Кредитних Історій, наданих виданню Rzeczpospolita.
У порівнянні з березнем зниження кількості виданих кредитів не таке велике, тому що вже тоді пандемія почала накладати відбиток на продажі – падіння більш ніж на 40%, за винятком житлових кредитів (-19%).
Квітневе зниження продажів в річному обчисленні виявилося більш глибоким, ніж показували дані за запитами в Бюро Кредитних Історій.
«Наразі через величезну невизначеність щодо економічних наслідків карантину і того, як економіка повернеться до нормального життя, банки мають консервативну кредитну політику, – говорить професор Вальдемар Роговський, головний аналітик БКІ. – Вона характеризується більш високими вимогами до позичальників (більш високий бал, більш низький коефіцієнт вартості обслуговування боргу до доходу) і самою кредитною операцією (більш низька вартість кредиту щодо вартості застави, більш високий власний внесок). Це призводить до зниження доступності кредиту”.
До речіі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо кредитів в Україні. Щоб допомогти вам з вибором кредиту онлайн, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. За його допомогою можна швидко і комфортно обрати необхідний саме вам кредитний продукт.

Помічник з кредитів 🤝

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас