Мінус 25% співробітників: скорочення в Uber набирають обертів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінус 25% співробітників: скорочення в Uber набирають обертів

Фондовий ринок
713
Американська компанія Uber Technologies, яка займається замовленнями таксі і доставкою їжі, скоротить ще 3 тисячі робочих місць на додачу до звільнень, про які було оголошено раніше. Про це свідчить лист, який генеральний директор компанії Дара Хосровшахі розіслав співробітникам, передає The Wall Street Journal.
Загалом тепер мова йде про плани скоротити 6,7 тис. співробітників Uber, тобто зменшити штат компанії приблизно на 25%. При цьому наголошується, що скорочення не торкнуться водіїв – вони є підрядниками Uber, а не штатними співробітниками.
Крім того, Uber збирається закрити 45 офісів. Це рішення, як і вимушені скорочення, пов’язане з падінням попиту на послуги таксі через пандемію коронавірусу, пояснили в компанії. В цілому Uber розраховує скоротити щорічні витрати на мільярд доларів.
Нагадаємо, раніше компанія Uber також оголосила про закриття сервісу з доставки їжі Uber Eats в Україні з 3 червня 2020 року. Також компанія зупиняє роботу сервісу в семи інших країнах, де Uber Eats не вдалося стати лідером або другим номером в доставці. Зекономлені кошти Uber перенаправить на більш перспективні ринки.
Як відомо, в Україні все ще діють обмеження на рух громадського транспорту, тому більшості жителів великих міст доводиться користуватися таксі. Але проблеми виникають і у них.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас