Перший крок до "промислового безвізу": Рада схвалила законопроект про будівельну продукцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший крок до "промислового безвізу": Рада схвалила законопроект про будівельну продукцію

Казна та Політика
580
Верховна Рада схвалила в першому читанні законопроект, який спрямований на впровадження в Україні регламенту Європейського Союзу про якість будівельної продукції.
За ухвалення відповідного законопроекту №2698 «Про надання будівельної продукції на ринку» проголосували 276 народних депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.
Як зазначила у своєму виступі заступник голови парламентського Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, з 2018 року в Україні скасовано обов’язкову сертифікацію будматеріалів, що призвело до появи на ринку не лише товарів низької якості, а й фальсифікату і підробок. Тому цей законопроект спрямований на виправлення даної ситуації шляхом впровадження європейських стандартів якості для будівельної продукції.
«Свого часу Україна взяла на себе зобов’язання, які прописані в Угоді про асоціацію з ЄС, і в 56-му пункті прописана імплементація 305-го європейського регламенту і його впровадження на території нашої країни. Цей європейський регламент вводить обов’язок виробників декларувати технічні характеристики своєї продукції і нести відповідальність за товари, які містяться на ринку», – сказала вона.
За її словами, ухвалення законопроекту є першим кроком для подальшого «промислового безвізу» (Угоди ACAA), що дасть змогу українським товарам отримати вільний доступ до європейських і світових ринків.
У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що законопроект пропонує встановити коло зобов’язань учасників ринку; визначити принципи декларування технічних показників будівельної продукції; впровадити механізми визначення технічних показників істотних характеристик.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас