НБУ затвердив методику оцінки облігацій підприємств з держгарантією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ затвердив методику оцінки облігацій підприємств з держгарантією

Казна та Політика
178
Національний банк України визначив методику оцінки облігацій підприємств з державною гарантією. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу НБУ.
“Національний банк затвердив підхід до визначення справедливої вартості облігацій підприємств, випущених під державну гарантію”, – йдеться у повідомленні.
Вказано, що ці облігації можуть бути включені до пулу застав за кредитами рефінансування або використані для здійснення операцій репо з Нацбанком.
“Національний банк визначатиме вартість облігацій підприємств з урахуванням кредитного ризику конкретного випуску цінних паперів”, – додали у регуляторі.
Коригуючі коефіцієнти облігацій, як зазначається, розраховуватимуться відповідно до розділу ІІІ Порядку оцінки за справедливою вартістю цінних паперів резидентів, що перебувають у власності НБУ або приймаються ним як забезпечення виконання зобов’язань, та враховують умови випуску облігацій та державної гарантії.
Включення таких активів у заставний пул чи прийняття як предмета репо буде ухвалюватися окремим рішенням правління Нацбанку після проведення аналізу умов конкретного випуску цінних паперів, додали у НБУ.
Зазначені зміни набули чинності 14 травня.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас