Модернізація "Укртранснафти" буде коштувати 4-5 мільярдів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Модернізація "Укртранснафти" буде коштувати 4-5 мільярдів гривень

Фондовий ринок
196
Генеральний директор АТ “Укртранснафта” Микола Гавриленко заявив, що на Програму з модернізації компанії буде потрібно 4-5 мільярдів гривень і займе 3-4 роки.
Про це повідомляє Enkorr.
“Інвестиційна програма безпосередньо пов’язана з модернізацією та автоматизацією виробничих потужностей. Плюс окремо – створення резервуарного парку.
Якщо говорити конкретно по цій програмі, то “Укртранснафта” може за 3-4 роки з сумою близько 4-5 млрд закрити всю інвестиційну програму”, — розповів він.
За словами Гавриленка, сума подальших інвестицій не перевищуватиме 200-300 млн на рік, а підприємство стане сучасним і дуже стійким з точки зору прибутковості.
“При десятирічному контракті з “Транснафтою” і зі стійким, на мій погляд, споживчим попитом, без урахування інвестицій в резервуарний парк, інвестиції окупляться за 5-6 років”, — заявив Гавриленко.
Також він зазначив, що нафтопровід “Дружба” — морально застарів. “У нас нещодавно вийшла з ладу засувка, у неї дата виготовлення 1961 рік, вона просто розсипалася”, — сказав Гавриленко, додавши, що в плані модернізації нафтопроводу стоїть і заміна засувок, і автоматизація всього маршруту з моніторингом.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас