Нафта дорожчає на тлі скорочення видобутку і відновлення попиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на тлі скорочення видобутку і відновлення попиту

Фондовий ринок
482
Нафта подорожчала більш ніж на $1 за барель в понеділок завдяки скороченню видобутку і ознакам поступового відновлення попиту на тлі ослаблення антивірусних обмежень.
Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.
Вартість липневих ф’ючерсів на нафту Brent на Лондонській біржі ICE Futures становила $33,56 за барель, що на $1,06 (3,26%) вище ціни на момент закриття попередньої сесії. Минулого тижня контракт подорожчав на 4,9%.
Ф’ючерс на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX подорожчав на $1,39 (4,72%) – до $30,82 за барель. Контракт, який закінчується у вівторок, завершив торги минулого тижня зростанням на 19%, свідчать дані Dow Jones Market Data.
“Попит на нафту відновлюється V-подібно на тлі відновлення економічної діяльності в країнах-імпортерах нафти і безпрецедентної підтримки виробників з ОПЕК + і G20 зобов’язань щодо пропозиції”, – відзначає головний стратег AxiCorp з глобальних ринків Стівен Іннес.
Видобуток також скорочується, оскільки енергетичні компанії США скорочують парк діючих бурових установок, які працюють на рекордно низькому рівні протягом другого тижня поспіль. Це частково допомогло послабити побоювання з приводу того, що в пункті доставки контракту нафти WTI в Кушингу, штат Оклахома, не вистачає вільних ємностей.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас