У МВС запропонували радикально вирішити проблему довгобудів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВС запропонували радикально вирішити проблему довгобудів

Нерухомість
4865
Українська влада вже готується законодавчо вирішувати проблему з довгобудами в країні. При цьому в Міністерстві внутрішніх справ вважають, що допомогти могла б зміна умов покарання несумлінних забудовників.
Про це розповів заступник глави МВС Антон Геращенко.
З його слів, по всій Україні є величезна кількість випадків, коли непорядні забудовники в гонитві за наживою будували фінансові піраміди, збирали гроші у громадян і будували будинки.
“Потім, коли починалася економічна криза або щось йшло не так, вони ці будинки кидали і десятки тисяч сімей не отримали доступу до житла. В першу чергу це питання недосконалості нашого будівельного законодавства. Необхідно заборонити безкарно збирати гроші у людей, видаючи їм в обмін фантики, що не дають жодних прав”, – пише він.
“У нашій країні, на жаль, не існує, на відміну від Америки, накопичувальної системи кримінального покарання. У США будь-який забудовник, який обдурив 10-100 людей, отримував би довічне ув’язнення. А прагнення уникнути довічного ув’язнення призводило б до його бажання добудувати ці будинки за всяку ціну. <…> Обдурив 10 тис. осіб, за кожну по 5 років, отримав 5 тис. років, сидиш назавжди там і втрачаєш можливості користуватися результатами награбованого. Це глобальні питання. Для цього потрібно серйозно змінювати законодавство”, – вважає Геращенко.

Довідка Finance.ua:

  • У Києві мітингували інвестори Укрбуду. Ініціативна група інвесторів житлових комплексів корпорації «Укрбуд» організувала автомобільний мітинг у зв’язку з блокуванням чиновниками ДАБІ, Міноборони і КМДА відновлення будівництва ЖК.
  • У середині грудня минулого року Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що будинки однієї з найбільших будівельних компаній в Україні – «Укрбуду» – добудує «Київміськбуд». Раніше інвестори, які купили житло у 26 житлових комплексах Києва, які будувалися під егідою «Укрбуду», звернулись до Зеленського через «критичну ситуацію, що відбувалася на будівельних майданчиках».
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас