У Польщі спрогнозували падіння грошових переказів заробітчан на $4 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі спрогнозували падіння грошових переказів заробітчан на $4 млрд

Світ
370
Скорочення обсягу грошових переказів з Польщі в Україну може досягти 30% в порівнянні з торішнім показником. Падіння доходів українських робітників майже на третину загрожує втратою $4 млрд валютних надходжень, повідомив аналітичний центр CASE з посиланням на головного економіста польської Федерації підприємців Лукаша Козловські.
У разі зростання рівня безробіття в Польщі більш ніж на 10% у громадян України виникнуть складнощі з пошуком постійної, а не сезонної роботи. Також економіст зазначив, що внаслідок карантинних обмежень 12% українських заробітчан залишили Польщу.
Нагадаємо, міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що з України авіарейсами хочуть вилетіти 12 тис. заробітчан. Він підкреслив, що в умовах карантину виліт українців за кордон вимагає додаткових погоджень.
Раніше повідомлялося, що тільки Польща бажає задіяти у своїй економіці, яка страждає від кризи, пів мільйона українців. З подібними запитами звертаються і уряди інших європейських країн. Але ці ініціативи не викликають ентузіазму у Києва, на що є свої причини – робочі руки потрібні і самим. У підсумку українці змушені добиратися в Європу на свій страх і ризик, переплачуючи втридорога.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас