Транспорт незабаром запустять, але проїзд може подорожчати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Транспорт незабаром запустять, але проїзд може подорожчати

Особисті фінанси
6757
У зв’язку з поступовим скасуванням карантину проблема відсутності повноцінних пасажирських перевезень стає все більш актуальною.
Головні проблеми. Обмеження числа пасажирів у салоні або важко піддається реалізації (стосується метрополітену і електропоїздів), або виявиться невигідним для перевізників (маршрутні таксі в містах, поїзди та міжміські автобуси).
Наприклад, маршрутка типу “Богдан” розрахована на 45 пасажирів (насправді в години пік набивається в салон до 60 осіб), з яких лише для половини є місця для сидіння. За чинними протиепідемічними правилами, можна перевозити не більше 10-12 пасажирів, або 25% місткості. А значить, вартість проїзду мала б зрости вчетверо. У Києві це буде не 7-8 гривень з пасажира, а 28-32 гривні.
З огляду на те, що більшість автобусних перевізників – приватні фірми, не виключено, що вони відмовляться виходити на маршрути, зажадають дотацій від держави або піднімуть в рази вартість проїзду.
Що стосується метро в місті Дніпро. Його протяжність – всього 7,8 км, воно дублює маршрути наземного транспорту і перевозить за день 20 тис. Пасажирів, або майже в 100 разів менше, ніж київське метро. Тому його роль у транспортному сполученні міста незначна, і питання про відкриття місцева влада не порушує.
Мінінфраструктури (МІУ) обіцяє відновлювати транспортне сполучення в три етапи. На першому етапі планується запуск міського (крім маршрутних таксі і метро) і приміського (в межах одного району) транспорту, відновлення внутрішніх авіаперельотів і часткова організація руху пасажирських поїздів: до 50% електропоїздів в години пік, запуск 42 пар поїздів далекого прямування категорії “Інтерсіті” та “Нічний експрес” (близько 20% проїздів).
Що важливо, МІУ передбачає, що в транспорті будуть зайняті всі сидячі місця, а не 50%, як зараз. Протикарантинні заходи збережуться: маски, температурний скринінг пасажирів, дезінфекція салонів і приміщень вокзалів і станцій.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас