Депутати задумалися про виробництво електрокарів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати задумалися про виробництво електрокарів в Україні

Казна та Політика
688
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкти №3476 та №3477 про імпорт та виробництво електромобілів.
Згідно із законопроєктами, планується ввести ряд нових податкових та митних пільг для покупців та потенційних виробників електромобілів та комплектуючих до них, а також продовжити звільнення від ПДВ електромобілів до кінця 2025 року.
“Сьогодні разом із колегами зареєстрували у Верховній Раді законопроєкти №3476 та №3477. Ці документи, фактично, дадуть можливість Україні створити умови для розвитку ринку та будівництва електрокарів і дадуть нове життя галузі автомобілебудування. Водночас вони зроблять доступнішими для українців автівки світових виробників”, – вважає народний депутат України Роберт Горват.
В Україні нині вже існує достатній промисловий потенціал для виробництва електричного автотранспорту: п’ять автобусних заводів, один завод вантажних автомобілів, наявні потужності по виробництву близько 300 тисяч легкових автомобілів на трьох заводах. Уже налагоджено серійне виробництво трамваїв та тролейбусів. Законопроекти №3476 та №3477 у випадку прийняття принесуть вагомі зміни загалом на авторинку держави, оскільки дозволять залучити інвестиції у виробництво електроавтомобілів (легкових, вантажних, спецтехніки та ін.), зарядних пристроїв, комплектуючих виробів до них.
Втім, розвиток галузі автомобілебудування потребує комплексного вирішення. Іноземні інвестори не вкладають гроші в українське автомобілебудування через постійні зміни в законодавстві, корупцію, відсутність політичної стабільності та низку інших проблем.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас