Bloomberg назвав трейдера, який заробив на від'ємних цінах на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bloomberg назвав трейдера, який заробив на від'ємних цінах на нафту

Енергетика
1872
Британський нафтотрейдер BB Energy став одним з небагатьох, хто зумів заробити в ситуації, коли власники ф’ючерсів на нафту почали платити тим, хто погоджувався викупити їхні папери, повідомляє Bloomberg.
За даними агентства, 20 квітня, коли вартість ф’ючерсів на нафту марки WTI з поставкою в травні впала до небувалого показника в мінус $37,63, BB Energy придбав контракти на нафту об’ємом 250 тис. барелів.
«Вчасно проведена купівля зробила BB Energy одним з явних переможців обвалу на нафтовому ринку», – зазначає Bloomberg, який назвав проведену трейдером угоду можливістю усього життя.
Причиною падіння котирувань на WTI в від’ємну зону стало швидке закінчення строку торгів травневими ф’ючерсами, після чого власник контракту виявився б зобов’язаний фізично забрати нафту, яку йому в більшості випадків ніде зберігати. Власники ф’ючерсів, що не мають своїх сховищ, збували їх з рук на будь-яких умовах і врешті виявилися змушені доплачувати тим, хто їх викупить.
На щастя для BB Energy, у нього було де розмістити нафту, що і дозволило непогано заробити, передає РБК. З якою саме доплатою компанія погоджувалася забрати нафту, Bloomberg не повідомляє, максимально BB Energy могла заробити приблизно $9,4 млн і понад те отримати ще 250 тис. бар. нафти.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас