"Украерорух": без допомоги держави до кінця травня кошти на рахунках будуть повністю вичерпані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Украерорух": без допомоги держави до кінця травня кошти на рахунках будуть повністю вичерпані

Фондовий ринок
481
Державне підприємство з обслуговування повітряного руху України (“Украерорух”) заявляє, що без фінансової допомоги держави до кінця травня наявні на рахунках кошти будуть повністю вичерпані, що ставить під загрозу виплату заробітної плати та підтримання життєдіяльності підприємства.
Як повідомила пресслужба підприємства в Telegram-каналі, щоб не допустити цього, адміністрація щодня відпрацьовує механізми і комунікує з органами державної влади для вирішення фінансового питання.
“Без фінансової допомоги держави (позики) та/або залучення кредитної лінії до кінця травня наявні кошти на рахунках будуть повністю вичерпані, що ставить під загрозу виплату заробітної плати та підтримання життєдіяльності підприємства. Для функціонування в поточному режимі мінімально необхідна сума кредиту повинна становити 1 млрд грн на 2020 рік з можливою подальшою потребою мінімум в додаткових 500 млн грн в 2021 році», – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що кредитні кошти є цільовими на фонд оплати праці, податки та деякі критично важливі категорії операційних витрат, розрахунково до 150 млн грн на місяць до кінця 2020 року.
Повідомляється, що зараз в рамках вирішення фінансового питання розглядаються три шляхи. Перший – “державна допомога у вигляді фінансової позики (документи знаходяться на погодженні в Мінфіні, Мінекономіки та Мінінфра – погоджено)”. Другий – кредит ЄБРР з процентною ставкою близько 8%. Третій шлях – кредит в “Укргазбанку” і “Ощадбанку” під заставу майбутньої виручки.
«Пройдено всі процедури. Зараз розглядається як крайній захід, враховуючи менш вигідні умови і обсяг кредитування. Розмір кредиту – 300 млн гривень. Така позика не вирішує фінансове питання підприємства в повному обсязі, тому поки що є додатковим варіантом”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас