13 тисяч європейських компаній ризикують збанкрутувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

13 тисяч європейських компаній ризикують збанкрутувати

Фондовий ринок
1736
За прогнозом Euler Hermes, кількість корпоративних банкрутств у країнах Західної Європи збільшиться на 16%.
Про це сказано в прогнозі eulerhermes.
У другому кварталі 2020 року в розпал кризи, спричиненої пандемією коронавірусу COVID-19, обороти підприємств переробної промисловості в країнах Єврозони впали мінімум на 15-25%.
Обороти промислових компаній за підсумками року також зменшаться на 12-18%.
У кого найвищі ризики:
  • Будівельні компанії, а також компанії з агропродовольчої галузі і сфери послуг.
  • У Франції та Нідерландах найбільше компаній, що перебувають в зоні ризику, відноситься до сектору послуг, в Німеччині, Італії та Бельгії – до будівельної галузі. У Франції та Нідерландах в п’яти ключових галузях концентрується 67% від загального числа компаній з групи ризику, в Бельгії – 64%, в Іспанії – 63%, в Німеччині – 57% і в Італії – 56%.
Раніше Finance.ua повідомляв про найпоширеніші міфи про процедури банкрутства. Відкрити провадження щодо неплатоспроможності фізичної особи можна тільки за кількох умов.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні в квітні 2019 року прийнято Закон “Про банкрутство”. Що за законом можуть виставити на продаж: будь-яку власність, крім житла боржника (квартира до 60 кв. м або будинок до 120 кв. м, а також гроші на пенсійних рахунках і в фондах соцстрахування).
  • Чи можливо повторно оголосити себе банкрутом: протягом 5 років з моменту прийняття такого рішення повторно оголосити себе банкрутом немає можливості. Винятком є ​​ситуація, коли боржник погашає попередні зобов’язання. Людина не може вважатися такою, що має бездоганну ділову репутацію, протягом трьох років після визнання її банкрутом.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас