Українці згодні на менші зарплати, аби тільки працювати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці згодні на менші зарплати, аби тільки працювати

Особисті фінанси
4080
З початком послаблення карантину ринок праці пожвавився. Зросла активність як пошукачів, так і роботодавців.
Про це розповіла Юлія Дрожжина з експертно-аналітичного центру “Хедхантер Україна”.
“Українці раніше активно розміщували та оновлювали резюме. Зараз взялися за безпосередні пошуки та стали відгукуватися на вакансії. Роботодавці також почали приймати остаточні рішення по тих резюме, які придивилися під час карантину”, – каже Дрожжина.
За її словами, активізувалися галузі, які з об’єктивних причин були на паузі протягом двох місяців.
“З’являються вакансії у готельно-ресторанній сфері, непродуктовому рітейлі. Заклади поступово відновлюють роботу, а тому потрібен персонал”, – пояснює експерт.
Активно роботу шукають спеціалісти на початку кар’єри та без досвіду роботи. Відгукуються на вакансії кур’єри, касири, спеціалісти з продажів у залах, офіс-менеджери, перекладачі, маркетологи, багато бухгалтерів.
“На одну вакансію надсилають у середньому 12-18 резюме. Наприкінці 2019-го – початку 2020 року було по 6-8 резюме. Це пов’язано з тим, що певна частина людей залишилися без роботи через карантин, дехто повернувся з-за кордону. Є ті, хто планує змінити місце роботи, бо незадоволений умовами”, – наголошує Дрожжина.
Каже, що компанії великого бізнесу поки не переглядають розміри заробітних плат. Водночас малий і середній бізнес пропонує на 10-15% менші заробітки, ніж були раніше. Крім того, пошукачі і самі згодні на менші зарплати, адже конкуренція за робочі місця зросла.

Довідка Finance.ua:

  • За даними Кабінету міністрів України, понад 200 тисяч українців офіційно зареєструвалися безробітними від початку карантину з 12 березня.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас