Автомобілі Volvo оснащуватимуть інтегрованою в дах системою автономного водіння (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автомобілі Volvo оснащуватимуть інтегрованою в дах системою автономного водіння (фото, відео)

Технології&Авто
587
Шведський автовиробник Volvo Cars оголосив, що починаючи з 2022 року на нові автомобілі компанії на основі модульної платформи SPA 2 буде встановлюватися система автономного водіння Luminar LiDAR. Систему інтегрують в дах, програмне забезпечення буде оновлюватися через бездротовий зв’язок, а функція Highway Pilot забезпечить повністю автономне водіння на дорозі після попередньої перевірки. Функція активується після її перевірки на сумісність з окремими географічними локаціями і дорожніми умовами — це передбачено для додаткової безпеки водія і пасажирів.
На додаток до функції Highway Pilot, Volvo Cars і Luminar досліджують роль LiDAR у вдосконаленні майбутніх систем допомоги водієві (ADAS). При цьому партнери фокусуються на майбутньому оснащенні всіх авто на платформі SPA 2 датчиком LiDAR як стандартне, а не опціональне обладнання.
Автомобілі Volvo оснащуватимуть інтегрованою в дах системою автономного водіння (фото, відео)
Щоб запустити функцію Highway Pilot, технологія Luminar буде працювати разом з низкою програм і функцій, серед яких програмне забезпечення для автономного водіння, камери, радари, системи резервного управління для функцій кермування, гальмування й енергії акумулятора. Їх встановлять на майбутніх автомобілях Volvo, обладнаних для автономного водіння.
Автомобілі Volvo оснащуватимуть інтегрованою в дах системою автономного водіння (фото, відео)
“Скоро ваш Volvo зможе автономно їхати по шосе, коли авто визначить, що це безпечно. У цей момент Volvo бере на себе відповідальність за управління, і ви можете розслабитися, відвести очі від дороги і руки від керма. Згодом бездротові оновлення поширяться на більшу кількість областей, де авто зможе їхати самостійно. Для нас безпечне впровадження автономного водіння — це поступовий процес» – зазначив директор з технологій Volvo Cars Хенрік Грін.
У планах двох компаній – перевірка технології LiDAR на реальних рішеннях і дорогах і подальший запуск в масове серійне виробництво. Volvo Cars також підписала угоду про можливе збільшення своєї частки капіталу в операціях Luminar.
Відзначимо, що раніше компанія Volvo Cars повідомила, що починаючи з 2021 року буде оснащувати свої автомобілі вбудованими камерами для моніторингу поведінки водія, які зможуть примусово зупиняти неуважних і нетверезих водіїв.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас