Прем'єр пояснив логіку Кабміну щодо підтримки бізнесу в умовах коронакризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр пояснив логіку Кабміну щодо підтримки бізнесу в умовах коронакризи

Казна та Політика
854
Прем’єр Денис Шмигаль розповів про логіку уряду щодо підтримки бізнесу в умовах коронакризи та анонсував програми підтримки промисловості та експортно орієнтованих галузей.
Про це він заявив у ВР під час години запитань до уряду.
“Логіка наших дій щодо допомоги бізнесу: спочатку ми допомагаємо мікро-, малому і середньому бізнесу, по якому коронакриза вдарила найсильніше. У цьому напрямку уже працюють програми дешевого кредитування, і ми хочемо, щоб усі підприємці мали доступ до кредитного ресурсу фактично під 0%.
Другий аспект підтримки – це часткова виплата зарплат тим підприємствам, де у працівників був зменшений робочий час. Це те, що роблять західні країни і те, що так само зробив наш уряд, виділивши на цю програму майже 5 млрд грн”, – сказав голова уряду.
За його словами, за 1 тиждень на цю програму подалися 7 тисяч підприємців – для них будуть робити відповідні відшкодування.
Додаткова програма – Нові гроші, яка також буде працювати вже найближчими днями.
Також, за його словами, уряд планує програму підтримки промисловості та експортно орієнтованих галузей.
“Тут також буде питання кредитування і питання локалізації. Для нашого уряду підтримка українського виробника – це пріоритет, який буде закладено в основу економічної стратегії на найближчі роки.
У нас зараз у роботі декілька пілотних проєктів, які стануть першим етапом у створенні спецзон, що допоможе нам залучити іноземні інвестиції та сприятиме появі нових промислових потужностей саме в Україні”, – додав Шмигаль.
Він зазначив, що всі ці програми також спрямовані на збереження робочих місць.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас