У США пропонують запровадити санкції проти Китаю через коронавірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США пропонують запровадити санкції проти Китаю через коронавірус

Світ
386
У США можуть ввести санкції проти Китаю за відмову співпрацювати з американськими фахівцями під час розслідування походження нової коронавірусної інфекції.
Законопроект “Про відповідальність за COVID-19”, який надасть американському президенту відповідні повноваження, у вівторок, 12 травня, представили сенатори від Республіканської партії, повідомляє The Hill.
“Замовчування істини на тлі спалаху коронавірусу Комуністичною партією Китаю не може безконтрольно тривати, – заявив сенатор Роджер Вікер. – Цей законопроект дозволить президенту вжити заходів у відповідь проти уряду Китаю, щоб запобігти подібним спалахам в майбутньому”.
Сенатор запропонував Трампу протягом 60 днів запевнити Конгрес, що Китай надав повний звіт щодо виникнення COVID-19, закрив усі “мокрі ринки”, а також звільнив прихильників демократії в Гонконзі, заарештованих після початку пандемії.
Законопроект дозволить президенту США ввести ряд санкцій, які включають, зокрема, замороження активів, заборону на поїздки, анулювання віз, а також обмеження на видачу кредитів китайським підприємствам американськими установами та заборону на лістинг китайських фірм на американських біржах.
Раніше Трамп заявляв, що “помилка” Китаю вплинула на поширення пандемії COVID-19. “На мою думку, вони помилилися. Вони намагалися його приховати, намагалися гасити. Це як пожежа”, – сказав глава США.
Крім того, державний секретар США Майк Помпео запевняв, що існує “величезна” кількість доказів того, що джерелом нового коронавірусу є Уханьський інститут вірусології.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас