Пристайко заявив про необхідність переглянути умови асоціації з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пристайко заявив про необхідність переглянути умови асоціації з ЄС

Казна та Політика
1001
Умови Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Cоюзом необхідно переглянути.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко в інтерв’ю DW.
“Зараз дуже вдалий момент, тому що якраз підійшов історичний термін, коли ми можемо переглянути умови, і перегляду умов чекають наші виробники. Тому що більшість квот, які поставлені, вони вже не влаштовують нас, ми перейшли етап перших контактів з Європейським Cоюзом в рамках угоди про безтарифну торгівлю. Я сподіваюся, що ми переглянемо”, – заявив він.
Крім того, за його словами, є ще й інші напрямки, над якими працює влада України і ЄС.
“Наприклад, цифровий ринок, взаємодія в митних справах, юстиції, безпеки і оборони. Ці питання всі просуваються одночасно. В одних – більший прогрес, в інших – прогрес потрібен”, – зазначив він.
Як відомо, в 2014 році Європейський Союз і Україна підписали Угоду про асоціацію, що стало початком нового періоду в розвитку відносин між ЄС і Україною.
Нагадаємо, в грудні 2019 року Верховна Рада ратифікувала зміни до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом про збільшення квот на безмитний експорт м’яса птиці з України.
Раніше Верховна Рада і Кабінет міністрів затвердили дорожню карту виконання Угоди про асоціацію з ЄС.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас