Авіакомпанії, які анонсують польоти з України після 22 травня, вводять людей в оману - Мінінфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авіакомпанії, які анонсують польоти з України після 22 травня, вводять людей в оману - Мінінфраструктури

Казна та Політика
883
Авіакомпанії, які анонсують польоти з України на травень-червень, вводять людей в оману, адже про відновлення авіасполучення України з іншими країнами поки що не йдеться.
Про це у коментарі hromadske повідомила прессекретарка Міністерства інфраструктури України Оксана Герасимова.
Напередодні стало відомо, що деякі авіакомпанії відкрили бронювання квитків на рейси з України на кінець травня і червень. Так, наприклад, «Міжнародні авіалінії України» відкрили бронювання на рейси з 23 травня, а Wizz Air, Ryanair та Lufthansa – на рейси у червні.
Однак цей факт не означає, що Україна може відновити авіасполучення з іншими країнами, адже усі рішення ухвалюватиме виключно Кабінет міністрів України, пояснили у Мінінфраструктури.
«Міністерство підготувало зміни до відповідних постанов уряду, які мають бути схвалені для відновлення всіх видів сполучень, не тільки авіа», — зазначила Герасимова.
«Щодо дій авіакомпанії з продажу квитків на 23 травня — такі дії до ухвалення рішень урядом є передчасними та вводять в оману пасажирів. Рекомендації щодо роботи аеропортів готуються, відкриття сполучення з іншими країнами залежить від рішень відповідних урядів щодо відкриття кордонів для громадян іноземних країн та епідеміологічної ситуації», — пояснила вона.
У Мінінфраструктури наголосили, що необхідно орієнтуватись на офіційні заяви та рішення уряду.
Також там нагадали, що наразі ЄС повідомив про те, що до 15 червня не рекомендоване відкриття кордонів для громадян третіх країн.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас