Міжбанк: на валютному ринку позначиться ослаблення карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: на валютному ринку позначиться ослаблення карантину

Валюта
1985
Вівторок пройде досить динамічно на валютному ринку після трьох вихідних.
З одного боку – зросте активність більшості клієнтів (як тих, хто працював під час карантину), так і тих, хто після послаблень з 11 травня – повернеться до трудової діяльності хоча б в усіченому масштабі. І хоча ці послаблення в основному торкнуться лише внутрішнього ринку – опосередковано це вплине на весь бізнес в країні. Ті ж перукарня чи інші об’єкти побуту стануть більше споживати імпортних товарів, що позначиться на їх закупівлі імпортерами. Так буде і з усіма іншими бізнесами, які отримали послаблення з 11 травня. Це відбудеться не за один день – але на валютному ринку почне позначатися.
З іншого боку – буде зарахована валютна виручка за неробочий в Україні понеділок 11 травня (Європа і США працювали) і це додасть пропозицію валюти на міжбанку. Крім цього, сьогодні відбудеться аукціон Мінфіну з продажу гривневих ОВДП на 77 і 196 днів. Останні результати подібних розміщень були досить хорошими для чиновників і вони сподіваються, що і сьогодні частина іноземців візьме участь в покупках цих паперів. Якщо це станеться – на міжбанк сьогодні і завтра можуть вийти додаткові кошти у валюті від тих нерезидентів, хто купить українські облігації. Ми не розраховуємо на великі обсяги таких іноземних вливань, але вони будуть.
Все це поки працює на гривню, а проти нацвалюти може спрацювати один істотний фактор – виходи великих гравців з купівлею валюти під фінансування своїх зовнішніх зобов’язань і торгових контрактів. На нашому досить малооб’ємному ринку – вихід з купівлею навіть $50-60 млн – може істотно розвертати курс на торгах.
За нашими прогнозами коридор по долару 12 травня на міжбанку перебуватиме в межах 26,70-27,05 гривень, а обсяги операцій складуть до $230 млн при здійсненні до 660 угод.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,81 / 26,84
євро – 29,02 / 29,05
російський рубль – 0,3660 / 0,3665
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас