Найперспективніші індустрії, які можуть виграти від коронакризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найперспективніші індустрії, які можуть виграти від коронакризи

Казна та Політика
2020
Пандемія коронавірусу прискорила економічну кризу і змусила бізнес переглянути плани на цифрову трансформацію. За даними Mordor Intelligence за 2019 рік, найбільший попит на ІТ-послуги очікувався в автомобільній галузі. Але в умовах пандемії автомобільна промисловість увійшла до числа сфер, які найбільше постраждають від карантину. До цього ж списку потрапили туризм, авіація і пасажирські перевезення, а також традиційна роздрібна торгівля.
В умовах карантину значно зросли сфери (які надають послуги онлайн):
  • медіа (ОТТ-платформи, відеоконференції),
  • телеком, онлайн-навчання, кіберспорт,
  • медичні розробки (телемедицина, біометрія), фінанси, е-commerce.
За результатами дослідження GlobalLogic, найбільший попит на IT-послуги очікується в сферах телеком, медіа та охорони здоров’я.
За даними сайту DOU, кількість вакансій для IT-фахівців впала майже вдвічі з лютого по квітень 2020 року. При цьому IT-галузь в Україні залишається в топ-10 індустрій за кількістю відкритих позицій, свідчать дані сайту для пошуку роботи HeadHunter. Оскільки найбільший попит на ІТ-послуги буде спостерігатися в сферах телекомунікацій, медіа та охорони здоров’я, особливо затребуваними будуть фахівці з релевантними знаннями і досвідом в цих галузях.
Статистика свідчить, що за останні два роки на 26% рідше стали використовувати мову програмування Java в проектах. Однією з перспективних вважається Python, оскільки нею створюються рішення, пов’язані з автоматизацією процесів тестування програмного забезпечення.
Попит на Frontend залишається стабільним і не росте разом з ринком. А ось потреба в розробниках вбудованих систем (embedded) збільшується. За рік з 2018 по 2019 кількість відкритих позицій зросла на 9%. Ринок мобільних додатків також зростає в середньому на 20-25% щороку.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас