У 2019 році був найнижчий показник інфляції за останні шість років – Нацбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2019 році був найнижчий показник інфляції за останні шість років – Нацбанк

Казна та Політика
235
У 2019 році в Україні сповільнилось зростання цін: показник інфляції склав 4,1%, що є найнижчим показником за останні шість років.
Про це йдеться в річному звіті Нацбанку за 2019 рік.
“Українська економіка та фінансовий сектор завершили 2019 рік здоровими та міцними. І це особливо важливо сьогодні, коли Україна, як і решта світу, опинилася на межі кризи через пандемію коронавірусної інфекції. Ми увійшли у цей період зі зростанням економіки та найнижчою за шість років інфляцією. У хорошому стані у кризовий рік увійшов і банківський сектор. Він працює стабільно, надійно та прозоро. Поточний рік банківський сектор зустрів докапіталізованим, прибутковим і без жодного банкрутства на ринку. Банки вже активно кредитують населення та поступово відновлюють кредитування підприємств”, – наголосив голова Нацбанку Яків Смолій.
У звіті зазначають, що Україна досягла цілі з інфляції швидше, ніж очікувалося, навіть попри рік подвійних виборів, які зазвичай через політичну невизначеність негативно позначаються на економічних показниках країни. Цьому сприяли послідовна монетарна політика Національного банку у поєднанні з виваженою фіскальною політикою уряду.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас