Частка Xiaomi на світовому ринку смартфонів досягла рекордного рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частка Xiaomi на світовому ринку смартфонів досягла рекордного рівня

Фондовий ринок
730
Дослідження, проведене компанією Strategy Analytics, свідчить про те, що китайська Xiaomi нарощує частку на ринку смартфонів: компанія зміцнює позиції в Західній Європі і в світовому масштабі в цілому.
В умовах пандемії глобальна галузь смартфонів у першому кварталі поточного року показала 17-відсоткове падіння. Відвантаження апаратів, за оцінками Strategy Analytics, склали 274,8 млн штук проти 330,4 млн одиниць в першій чверті 2019-го.
Всі провідні постачальники смартфонів – Samsung, Huawei і Apple – зіткнулися з падінням продажів: воно склало відповідно 19%, 18% і 9%. І тільки Xiaomi, яка перебуває на четвертому місці в рейтингу найбільших постачальників, змогла зберегти поставки на рівні минулого року.
Більше того, частка Xiaomi на світовому ринку смартфонів досягла рекордного рівня – 10%. Для порівняння: роком раніше компанія контролювала 8,3% галузі.
Xiaomi домоглася великих успіхів на ринку Західної Європи. Два з половиною роки тому китайська компанія взагалі не мала тут частки, а тепер Xiaomi посіла четверту позицію в списку найбільших постачальників, поступаючись тільки Samsung, Apple і Huawei.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас