Мінсоцполітики заявило про необхідність додатково запровадити майже 8 тис. посад соцпрацівників у регіонах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики заявило про необхідність додатково запровадити майже 8 тис. посад соцпрацівників у регіонах

Казна та Політика
238
Міністерство соціальної політики вважає за необхідне для подолання наслідків коронавірусної інфекції додатково ввести 7 922 посад фахівців із соціальної роботи в регіонах.
“У період коронавірусу збільшилася потреба в соціальних послугах для сімей з дітьми в групі ризику! Оцінка потреб сім’ї та соціальний супровід сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, здійснюють фахівці із соціальної роботи, які працюють у центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді”, – йдеться у повідомленні прес-служби Мінсоцполітики.
У відомстві зазначають, що тільки за період карантину було виявлено 35 тис. сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.
За даними міністерства, також додаткової уваги потребують сім’ї, до яких з інтернатних закладів системи освіти повернулося 42 тис. дітей, що в свою чергу втричі збільшує навантаження на цих фахівців.
“Розуміючи складність ситуації, пов’язаної зі збільшенням кількості сімей, які потребують професійної допомоги, недостатністю фахівців із соціальної роботи, Мінсоцполітики вважає за необхідне для подолання наслідків коронавірусної інфекції додатково ввести 7 922 посади фахівців із соціальної роботи”, – заявляють у Міністерстві.
Зазначається, що, враховуючи, що в регіонах вже працює понад 3 тис. фахівців із соціальної роботи, введення додаткових посад сприятиме своєчасному виявленню сімей, які потребують допомоги, максимальному їх охопленню соціальною роботою та соціальними послугами, запобіганню влаштуванню дітей до закладів інституційного догляду та виховання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас