Частка іноземних інвесторів ВДЕ до літа 2020р складе понад 30%, обсяг інвестицій - EUR2,5 млрд - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частка іноземних інвесторів ВДЕ до літа 2020р складе понад 30%, обсяг інвестицій - EUR2,5 млрд - експерти

Енергетика
523
Частка іноземних інвесторів у встановленій потужності електростанцій, що працюють на відновлюваних джерелах енергії (ВДЕ), до літа 2020 року становитиме понад 30%, а обсяг іноземних інвестицій в сектор досягне EUR2,5 млрд, прогнозують керуючий партнер компанії Imepower Юрій Кубрушко і її консультант Віктор Коваль.
“За нашими підрахунками, станом на літо 2020 року частка іноземних інвесторів у встановленій потужності ВДЕ-електростанцій складе більше 30%, що майже в два рази перевищить частку ДТЕК, а розмір відповідних інвестицій сягне EUR2,5 млрд”, – написали вони у своїй статті для інтернет-порталу “Енергореформа”.
При цьому експерти вважають недооціненим внесок іноземних інвесторів у розвиток сектору. “Протягом останніх років окремі політики і журналісти представляли “зелену” енергетику України як сферу, в якій працюють виключно олігархи і особи, афілійовані з тими чи іншими чиновниками. При цьому вперто ігнорується той факт, що за минулі роки в цей сектор прийшли численні іноземні інвестори”, – підкреслили представники Imepower.
Крім того, Кубрушко і Коваль відзначили, що більшість іноземних інвесторів запустили свої перші станції в Україні в 2019 році або ще добудовують їх, через що вони маловідомі за межами сектора ВДЕ.
Серед найбільших іноземних інвесторів, які працюють в секторі вітрогенерації України, автори статті, зокрема, вказали компанію Vindkraft, що володіє ВЕС в Херсонській області загальною потужністю 335 МВт, норвезьку компанію NBT, яка з 2019 року розвиває вітропарк Zophia потужністю 793 МВт в Запорізькій області з передбачуваним обсягом інвестицій понад EUR1 млрд, а також реалізує разом з французьким партнером Total Eren проект будівництва Сиваської ВЕС потужністю 250 МВт і обсягом інвестицій EUR 376 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас