Кількість дозволених місць у громадському транспорті збільшать з 11 травня - прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість дозволених місць у громадському транспорті збільшать з 11 травня - прем'єр

Казна та Політика
1291
Кількість місць у громадському транспорті, яку можна заповнювати пасажирами, має бути збільшено з 11 травня. Дозволений максимум встановлюватимуть органи місцевої влади.
Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів.
“Кількість місць в транспорті… з 11 травня потрібно збільшити, щоб забезпечити людям можливість дістатися на роботу. Тут кожне місто і кожен орган самоврядування повинен також адаптивно і розумно підходити до відкриття громадського транспорту в містах”, – сказав він.
Глава уряду тут же пристрахав, що в зв’язку з поступовим послабленням карантинних обмежень, яке якраз і передбачається з 11 травня, може статися черговий спалах захворюваності на коронавірус.
“Тут потрібно діяти поступально і дивитися, в першу чергу, на питання безпеки. Кожен мер несе відповідальність за ситуацію місті і за режим роботи громадського транспорту”, – зазначив Шмигаль.
Нагадаємо, з введенням карантину робота громадського транспорту в усій країні була фактично зупинена. Всі метрополітени були закриті, припинено приміське і міжміське сполучення, закрито регулярне авіасполучення.
Муніципальний транспорт в містах працює в режимі найсуворіших обмежень. Лише невелика кількість пасажирів може перебувати в салоні. Спочатку дозволили не більше 10 осіб, потім послабили до половини сидячих місць. Але фактично громадський транспорт не функціонує. Адже левову частку перевезень здійснюють приватні маршрутні таксі, які припинили роботу через нерентабельність.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас