Якісна техніка та послуги для українців – Укргазбанк підписав угоду з ВАТ "Банк розвитку Республіки Білорусь" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якісна техніка та послуги для українців – Укргазбанк підписав угоду з ВАТ "Банк розвитку Республіки Білорусь"

Особисті фінанси
13
Державний УКРГАЗБАНК став першим партнером ВАТ «Банк розвитку Республіки Білорусь» в Україні, за рахунок ресурсів якого ми будемо кредитувати українських підприємців на придбання білоруського обладнання, техніки, товарів, робіт та послуг на спеціальних умовах. Таке партнерство дозволить суттєво здешевити вартість фінансування бізнесу. Особливість нової програми в тому, що пільгові умови будуть поширюватися, крім товарів, також на роботи та послуги.
Кредити в рамках програми будуть надаватися Банком розвитку в іноземній валюті на користь УКРГАЗБАНКУ для подальшого фінансування українських імпортерів. Надання фінансування здійснюється за підтримки державного експортного кредитного агентства Білорусі БРУПЕІС «Бєлексімгарант».
Підписання угоди дозволить УКРГАЗБАНКУ надати українським імпортерам максимально вигідні умови кредитування для покупки білоруських товарів, робіт і послуг, що, в свою чергу, дозволить значно розширити товарообмін між країнами.
Програма реалізується відповідно до Указу Президента Республіки Білорусь від 25 серпня 2006 р. № 534 «Про сприяння розвитку експорту товарів (робіт, послуг)».
ВАТ «Банк розвитку Республіки Білорусь» – спеціалізований фінансовий інститут, створений відповідно до указу Президента Республіки Білорусь від 21 червня 2011 р. № 261. Засновниками Банку розвитку виступили Рада Міністрів та Національний банк Республіки Білорусь. Основними завданнями Банку є фінансування соціально значущих інвестиційних проектів та підтримка білоруського експорту.
УКРГАЗБАНК вже протягом шести років плідно співпрацює з білоруськими партнерами в рамках Договору з Урядом Республіки Білорусь про умови видачі кредитів для придбання в Україні товарів, вироблених в Республіці Білорусь, що передбачає компенсацію частини процентної ставки для позичальників. У лютому 2020 року сфера співпраці розширилася новою програмою – пільгові умови фінансування білоруських товарів на умовах фінансового лізингу (з компенсацією частини лізингових платежів).
За матеріалами:
Укргазбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас