Xiaomi запатентувала дві версії дизайну смартфона з камерою під дисплеєм (схема) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xiaomi запатентувала дві версії дизайну смартфона з камерою під дисплеєм (схема)

Технології&Авто
689
Компанія Xiaomi вже деякий час працює над створенням смартфона, фронтальна камера якого розташовується під дисплеєм. Однак через нинішні технологічні обмеження реалізувати таку концепцію проблематично.
Справа в тому, що пікселі матриці дисплея, які розташовуються безпосередньо над модулем фронтальної камери, блокують занадто багато світла. І зараз багато представників галузі працюють над вирішенням цієї проблеми. Тим не менш, Xiaomi зареєструвала патентну заявку, схвалену 24 квітня 2020 року, в якій описується дизайн смартфона з підекранною камерою.
Фактично, в патентній заявці описані дві версії дизайну такого смартфона. Вони мають майже ідентичний вигляд, але відрізняються місцем розташування «невидимої» фронтальної камери. В одному випадку її пропонується встановити зверху в центральній частині, а в другому випадку – у верхньому лівому кутку екрану.
Xiaomi запатентувала дві версії дизайну смартфона з камерою під дисплеєм (схема)
Передбачається, що фронтальна камера буде повністю прихована від очей користувача при перегляді контенту з екрану смартфона – вона прихована шаром пікселів, що демонструють інформацію. Але в разі необхідності зробити фотографію пікселі над камерою відключаються і стають прозорими, що дозволяє камері захоплювати зображення.
Xiaomi запатентувала дві версії дизайну смартфона з камерою під дисплеєм (схема)
В іншому смартфон має стандартний для свого часу вигляд, патентна заявка була подана в квітні 2019 року. Дисплей має закруглені кути, невеликі рамки і мінімальне підборіддя. В цілому, дизайн пристрою нагадує торішню модель Xiaomi Mi 9.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас