Нацбанк планує розширити джерела фінансування фінкомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк планує розширити джерела фінансування фінкомпаній

Фондовий ринок
295
Національний банк України (НБУ) планує дозволити фінкомпаніям додатково залучати кошти афілійованих осіб і кошти на умовах субординованого боргу, а також залишити можливість здійснювати емісію акцій і корпоративних облігацій з їх публічним розміщенням.
Відповідну модель нового регулювання НБУ презентував 4 травня під час обговорення з фінкомпаніями Білої книги і опублікував у вівторок в документі “Майбутнє регулювання небанківського мікрокредитування”.
Згідно з документом, залучення коштів на умовах субординованого боргу буде поширюватися на кошти фіз- і юросіб, які є “кваліфікованими інвесторами”.
Таким чином, НБУ розширив кількість джерел фінансування до восьми, до яких також належать кошти учасників, інших фінустанов, безвідсоткова фіндопомога і емісія акцій для акціонерних товариств.
Нацбанк виділив і інші актуальні питання регуляції, зокрема, додаткові можливості ідентифікації і верифікації позичальників, розширення послуг, які мають право надавати фінансові компанії, захист прав споживачів і майбутнє саморегулювання ринку.
НБУ зазначив, що правила нового регулювання, прописані в Білій книзі, будуть запроваджуватися поетапно, після обговорення з учасниками ринку і міжнародними експертами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас